Tunø-Røgeri-Fonden og Tunø Røgeri Rotating Header Image

Røgsalt

Hvad bruger man RØGSALT til – i grunden?

Vores røgsalt er røget i minimum 7 døgn med dansk bøgesmuld, hvilket man både kan se -på den gylden ravfarve, dufte -med tanker på grill og lejrbål og ikke mindst smage -som en ekstra dimension, når røgsalten bliver anvendt i tilberedningen af de mange retter, hvor vi ønsker at forstærke smagen af røg og grill.

Vi kan derfor anbefale vores røgsalt til:

  • Stegt fisk                                      IMG_2061                       
  • vildtretter
  • Vildtretter
  • Skipperlabskovs
  • Biksemad
  • Gryderetter
  • Ribbens- og flæskesteg -drys røgsalt direkte på de færdige flæskesværd!!!
  • Morgenægget
  • Som aromasalt på smørrebrød med kartoffel-æg-rejer-hummer-ribbensteg-kødpålæg.
  • Aroma i salater -eller direkte på tomat, asparges, jord- og artiskok
  • Smagsforstærker i majonaise og andre dressinger

Kun fantasien sætter grænser.

Røgsmagen har tendens til at blive noget svagere i gryderetter, hvis det tilsættes under tilberedningen, så derfor anbefales det, at bruge det ved spisningen, men husk havsalt er mere salt end almindelig salt !

Ved at anvende røgsaltet i en kværner, får man mere duft og en bedre spredning, saltning og større udnyttelse af produktet.

Smagen er en god saltsmag med en tydelig men ikke for kraftig røgsmag.

Sælges i glas af 100gr. i butikken.